[06-02-2013]
Ζητείται λύση...
Φέτος είναι για μας μια πολύ δύσκολη χρόνια, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και αυτό μας δυσκόλεψε αρκετά στο να επικεντρωθούμε στα μαθήματά μας. Προσπάθησαν να μας διώξουν από το σχολείο μας, καταργώντας κατευθύνσεις με λίγα παιδιά και προχωρώντας σε συμπτύξεις τμημάτων με τους μαθητές σε αλφαβητική σειρά. Όμως, το σχολείο μας είναι το μόνο διαπολιτισμικό λύκειο που υπάρχει στην Αττική - έτσι, η κατάργηση των κατευθύνσεων μας τιμωρεί με αποκλεισμό από τα πανεπιστήμια. Έπειτα, πολλοί από εμάς έχουμε λίγο καιρό στην Ελλάδα, και για το λόγο αυτό τα τμήματα στο σχολείο μας χωρίζονται ανάλογα με το πόσο καλά ελληνικά ξέρουμε. Αγνοώντας την ιδιαιτερότητα των Διαπολιτισμικών, κάποιοι θέλουν να εμποδίσουν παιδιά σαν κι εμάς να μάθουμε γράμματα. Ειδικά για όσους από εμάς είμαστε τρίτη λυκείου, όλα αυτά είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στο να γράψουμε Πανελλήνιες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, τα τελευταία χρόνια μας έχουν κόψει τη δυνατότητα να μπαίνουμε με τους αλλοδαπούς στα πανεπιστήμια, ενώ δεν μας αναγνωρίζουν ούτε για έλληνες! Μαθαίνουμε ακόμα ότι σκοπεύουν να ξαναφέρουν την βάση του 10, κι αυτό θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες συνθήκες αποκλεισμού για τους αλλοδαπούς μαθητές. Στο μεταξύ το σχολείο μας, που προσπαθούν να του δημιουργήσουν όσα πιο πολλά προβλήματα γίνεται, μας στηρίζει με κάθε τρόπο (όσοι καθηγητές μπορούν, κάθονται και εκτός του σχολικού τους ωραρίου προσπαθούν να μας λύσουν τις απορίες μας και μας βοηθανε με της γλωσσικές ελλείψεις που έχουμε στα Ελληνικά).
Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια η εισαγωγή για τους αλλοδαπούς μαθητές (εμάς) δυσκολεύει όλο και περισσότερο, δεν ξέρουμε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος που να υπάρχει τόση αδιαφορία για μαθητές, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας!!!!
Αντιμετωπίσουμε όπου πηγαίνουμε ρατσιστικά σχόλια, πλέον πρέπει να προσέχουμε πού βγαίνουμε, μας προκαλεί σοκ ο φόβος μη μας επιτεθούν ομάδες ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ και ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο!!
Όσο για τα οικονομικά προβλήματα, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για μας τους μετανάστες και ακόμα πιο δύσκολα φυσικά για τους πρόσφυγες. Κάποιοι από τους γονείς μας είναι άνεργοι και κατα αυτό τον τρόπο είμαστε αναγκασμένοι να ψάξουμε για δουλειές, όμως έχουμε μεγάλη δυσκολία λόγω της προέλευσης μας.
Μαθητές του 2ου Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
|